Podeli vest

Na suđenju po tužbi glumca Branislava Lečića protiv koleginice Anđele Jovanović zbog povrede časti i ugleda danas je završeno pripremno ročište pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, a nastaviće se 30. septembra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Punomoćnik tužene glumice, advokat Goran Draganić preneo je novinarima posle suđenja da su obe strane na ročištu predložile svedoke i dokaze, dok je za sledeće suđenje zakazano saslušanje Lečića u svojstvu parnične stranke, odnosno tužioca.


On je najavio da će njegova klijentkinja Jovanović dati izjavu pred sudom o svom legitimnom porivu, zbog čega ne želi da glumi sa Lečićem u istoj seriji.
“Suvereno pravo svakog umetnika je da slobodno odluči da li će učestvovati u nekom projektu ili ne”,” poručio je Draganić.


Draganić je negirao da je Lečić glumicu tužio zbog sprečavanja prava na rad, što se navodi u javnosti, ocenivši da glumica ne može da uskrati nekom pravo na rad i ponovio da umetnik ima suvereno pravo da donese odluku da ne učestvuje u projektu.

Dodao je i da su kao svedoci pozvani članovi produkcije, koji, kako je istakao, jedini mogli da kažu nekome da li da radi ili ne, a ne Anđela Jovanović koja je iznela razloge zbog čega ne želi. Novinari nisu prisustvovali suđenju jer je, kako je preneo portparol, “sudnica puna”, dok je predsednica suda zabranila slikanje i snimanje u sudu. Tužilac Branilav Lečić danas se nije pojavio u sudu.

Lečić je glumicu tužio za povredu ugleda i tražio odštetu od 300.000 donara.


Beogradski mediji su preneli da Jovanovićeva nije htela da glumi u jednoj seriji sa Lečićem zbog čega on nije dobio ulogu.


U sudu su prisutne i glumice Milena Radulović, Nina Janković, Andrijana Oliverić, Anđelka Prpić, Maša Dakić, Borka Tomović, Iva Ilinčić, Miona Marković, Tamara Krcunović, Mirjana Karanović kao i glumac Đorđe Stojković.
Oni su Jovanovićevu dočekali aplauzom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: