Podeli vest

Šesta godina od ubistva predsednika Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića navršava se sutra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO: J.M.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice, sa šest hitaca u leđa.

Izvršioci i naručioci ovog ubistva do danas su nepoznati, a istrage povodom ovog ubistva vođene su i u Beogradu i u Prištini.

Pred Osnovnim sudom u Prištini vodi se postupak protiv šest lica za pomaganje u ubistvu Ivanovića, a optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Žarko Jovanović, Dragiša Marković i Silvana Arsović.

Tužilaštvo je krajem decembra prošle godine podiglo još jednu optužnicu i to protiv lica sa inicijalima M.M. zbog, navodno, više krivičnih dela u slučaju ubistva Ivanovića.

Optužnica za ubistvo Oivera Ivanovića menjana tri puta

Optužnica za ovaj slučaj izmenjena je tri puta u roku od tri godine, ali osim što su se optuženi dva puta izjasnili da nisu krivi, sudski proces nije dalje odmakao.

Prva optužnica je podignuta početkom decembra 2019. godine, a već krajem decembra te godine tužilac je dostavio drugu, izmenjenu optužnicu.

Potom je u novembru 2020. godine podignuta treća optužnica.

Obelažavanje godišnjice ubistva u Beogradu i Mitrovici

Predstavnici Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda položili su cveće i zapaliti sveće na mestu gde je Ivanović ubijen.

U Hramu Svetog Save u Beogradu jutros je održan pomen povodom šest godina od ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative “Srbija, demokratija i pravda”, a pomenu su prisustvovali i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.

Najpre su sveštenici u Hramu održali pomen, a zatim su članovi uže Ivanovićeve porodice, premijerka Brnabić i ministar Vučević paljenjem sveća odali počast i time obeležili šest godina od ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Pomenu je, pored Ivanovićeve udovice Milene Popović, Oliverovog sina, prijatelja i brojne rodbine, prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Predstavnici liste Srbija protiv nasilja takođe su najavili da će sutra u Kosovskoj Mitrovici odati počast Ivanoviću na mestu gde je ubijen, a datum njegove pogibije ova kolicija je izabrala i za nastavak protesta ispred RIK-a u Beogradu.

Kako su preneli mediji, kao glavni razlog za sutrašnji protest oni su naveli to što nije rešeno ubistvo nekadašnjeg lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda, a naveli su da su razlog za protest i tvrdnje opozicije da su izbori održani 17. decembra bili pokradeni.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: