Podeli vest

Kampanja je kulminirala sramotnom naslovnom stranom ”Ekspresa” i fotomontažom, kojom se Srbija i predsednik Vučić porede sa nacizmom, izjavila je ministarka.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Maja Gojkovic
FOTO: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković osudila je danas medijsku kampanju koja se kontinuirano vodi u Hrvatskoj protiv Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića

“Kampanja je kulminirala sramotnom naslovnom stranom ”Ekspresa” i fotomontažom, kojom se Srbija i predsednik Vučić porede sa nacizmom. Ovakva poređenja predstavljaju uvredu za Srbiju i sve naše građane, kao i sve žrtve nacizma, porodice žrtava i njihove potomke, koji su osetili strahote nacizma i podneli ogromne žrtve u borbi protiv ovog zla. Posebno je monstruozno u kontekst nacizma stavljati predsednika Vučića, koji je sam potomak žrtava ustaških zlodela u Drugom svetskom ratu, na teritoriji Nezavisne države Hrvatske, koja je jedina imala logor u koju su i deca zverski ubijana. Zato je ovakva naslovna strana vrhunac beščašća”, izjavila je ministarka.

Kako je saopštila pres služba Ministarstva kulture i informisnaja, Gojković je navela da inspiratori ovakve kampanje moraju da znaju da “nijedna ilustracija koliko god bila bezobzirna i uvredljiva neće sprečiti Srbiju i predsednika Vučića da se bori protiv revizije istorije i rehabilitacije ustaških zločina, i veličanja Nezavisne države Hrvatske“.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: