Podeli vest

Gojković je istakla da je odgovoran i odlučan pristup predsednika razgovorima u Briselu, u nastojanju da se postigne kompromisno rešenje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Maja Gojkovic
FOTO: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković danas je izjavila da pruža punu podršku predsedniku Srbije i politici očuvanje mira i stabilnosti i zaštiti nacionalnih interesa za koju se predano i posvećeno zalaže.

“Sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa Srbima sa Kosova i Metohije u ovoj teškoj i kompleksnoj situaciji, njegovo državničko i snažno zalaganje za interese naše zemlje i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, još jedna je potvrda dosledne i odgovorne politike koju vodi”, navela je Gojković, saopšitlo je ministarstvo.

Ona je istakla da je odgovoran i odlučan pristup predsednika razgovorima u Briselu, u nastojanju da se postigne kompromisno rešenje, i njegovi napori da do tog kompomisa dođe u narednim danima kako bi sačuvali mir, jedini put da se očuva stabilnost i sigurnost za naše građane.

“Srbija je nedvosmisleno pokazala da je otvorena za dijalog i kompromis i nastaviće da ulaže napore, ali istovremeno je, kao što je predsednik jasno poručio, posvećena tome da obezbedi opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji i ne dozvoli novi pogrom, ubijanje i proterivanje srpskog stanovništva”, istakla je Gojković.

Ona je ocenila da građani veoma dobro prepoznaju i razumeju da u ovom osetljivom trenutku niko bolje od predsednika Aleksandra Vučića ne bi mogao da zastupa i štiti nacionalne interese Srbije u dijalogu Beograda i Prištine.

Ona je dodala da imajući u vidu težinu i ozbiljnost situacije važno da se u ovom trenutku pokaže jedinstvo i zaključilada ovo nije vreme za politikanstvo, podele i razjedinjenost.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: