Podeli vest

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković istakla je, povodom 11. juna – Nacionalnog dana rodne ravnopravnosti, da je nova Pokrajinska vlada pitanje ravnopravnosti polova postavila kao jedan od svojih prioriteta i istakla da poruka danas, ali i svakog drugog dana, mora da bude jasna, a to je – stop nasilju nad ženama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE

Ona je tim povodom primila direktorku Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova Ivanu Krsmanović i naglasila značaj podizanja svesti o važnosti ravnopravnosti u svakodnevnom životu, posebno u oblasti rada i zapošljavanja što je, kako je naglasila, ključno za ekonomski prosperitet i ravnopravnost žena.

Prema rečima Gojković, mnoge zemlje u Evropi nemaju nacionalni dan posvećen ovoj oblasti, a Srbija jasno pokazuje da je posvećena promovisanju rodne ravnopravnosti i prevazilaženju rodnih podela i diskriminacije.

Ivana Krsmanović, direktorka Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova, koji ove godine obeležava 20 godina rada, predstavila je program i aktivnosti Zavoda i govorila o mogućnostima njegovog povezivanja sa regionalnim ženskim mrežama, kao i da Zavod okuplja 430 udruženja žena.

Prilikom današnjeg susreta, dogovoreno je da će Sajam ženskog stvaralaštva biti održan u Sremskim Karlovcima, uz podršku Pokrajinske vlade.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi su prisustvovale i potpredsednica Sandra Božić i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković.

Egzit privlači mlade iz celog sveta, na najbolji način promoviše našu zemlju

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković sastala se danas sa direktorom Egzita Dušanom Kovačevićem i tom prilikom istakla da ovaj festival privlači na desetine hiljada mladih iz celog sveta u Novi Sad, kao i da na najbolji način promoviše našu zemlju.

Gojkovićeva je poručila da je stoga festival važna podrška svih nivoa vlasti ovoj manifestaciji.

Ovogodišnji Egzit festival održaće se od 10. do 14. jula na Petrovaradinskoj trvrđavi, saopštila je Pokrajinska vlada.

Imajući u vidu da Egzit sledeće godine slavi 25. godina postojanja, ona je najavila podršku Pokrajinske vlade obeležavanju tog jubileja.

Predstavljajući ovogodišnji program festivala, direktor Kovačević rekao je da festival počinje 10. jula, na dan rođenja Nikole Tesle, kome će taj dan i biti posvećen i po kome će, od ove godine, kako je najavio, glavna festivalska bina nositi ime.

Na sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković i predstavnici Egzita Ivan Petrović i Tanja Nezić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: