Podeli vest

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac i reditelj Gordan Kičić koji je govorio o svom radu na seriji “V (Fau) efekat” koja kreće od 10. februara na televiziji Superstar.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Kičić je rekao da je zahvalan produkciji Fajerflaj (Firefly) koja mu je ukazala poverenje uprkos tome što nije školovan reditelj, da seriju režira sa Đorđem Markovićem.
Istakavši da su od scenariste Đorđa Milosavljevića i koscenaristkinje Maje Todorović dobili “jako zanimljiv scenario, po žanru triler-misterija”, Kičić je ocenio da ga “najviše podseća na neke filmove i knjige Agate Kristi”.


Kičić je naveo da se “sve vreme pitamo ko je ubica”, a serija “ima neku vrstu zakonitosti koju žanr nosi, način na koji je napisano”.
“Meni i Đoletu bilo jako uzbudljivo i zanimljivo da uradimo nešto što na ovim prostorima nismo imali prilike da pravimo”, rekao je Kičić.


Istakavši da je za seriju bio potreban veliki ansambl glumaca”, Kičić je rekao da je angažovano preko 50 glumaca, od kojih preko 20 ima velike uloge.
“Cela stvar se dešava u pozorištu. Pozorište je mikrosvet ove priče, u kom otkrivamo razne intrige, međuljudske odnose i potencijalne krivce, koji su verovatno uradili taj zločin na početku serije”, naveo je glumac.


Prema njegovim rečima, serija je proteklog leta snimana u Pozorištu na Terazijama, tako da je “scenografija serije originalna”, a radnja se 90 posto dešava u i oko pozorišta.


Pored toga što u seriji igra glumca, zvezdu Vladana, Kičić je priznao da mu je najveći izazov bila režija i na način kako da ispriča priču.


Istakavši direktora fotografije Vladana Pavića, koji je “bio jako važan u celoj ovoj stvari”, Kičić je dodao da “serija izgleda jako zanimljivo, spektakularno”, dok je Ivan Brkljačić “uradio fantastičnu muziku”.
“Mislim da će serija stvarno nekako drugačije rezonovati od ostalih koje smo imali prilike da gledamo i koje smo imali prilike da radimo”, ocenio je Kičić.

Istakavši da su glumci “stvarno odgovorili zadatku”, Kičić je dodao da su nekima od njih bile ponuđe “neke malo neočekivane uloge”.
Milica Janevska i Radovan Vujović igraju pripadnike policije, iz čije perspektive u osam nastavaka pratimo zločin, otkrivanje događaje i likova.


Kičić je dodao da mu je snimanje u pozorištu išlo lako, dok mu je veći izazov bio da snimi akcione scene jurnjave, pucanja, kao i masovke sa 400 ljudi na pozorišnoj predstavi.


Prema njegovim rečima, “V (Fau) efekat” je “na neki način kamerna serija, dešava se na jednom mestu, ali je jako dinamična i uzbudljiva”.
“Imali smo prilike da se isprobamo što se tiče pravljenja ove serije na različitim aspektima, jer ima puno linija priče, puno preokreta, duhovita je serija, na što sam jako ponosan, likovi su jako zanimljivi”, naveo je Kičić, istakvši iz podele Pavla Mensura koji je “fenomenalan”.


Navevši da bi voleo da gledaoci ne pretpostavi ko je ubica, jer je to jako dobro sakriveno, Kičić je dodao da je serija intenzivna i brza i želi da publika “uživa, da se plaši, da se brine”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: