Podeli vest

Prilikom pranja ruke sa sapunom i hladnom vodom dobija se isti rezultat. Za održavanje higijene mogu se prilagoditi odgovarajuća sredstva, naglasila je gradska sekretarka Martina Berthold.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pranje ruku
Foto: Pixabay

Kako bi postigao cilj štednje energenata od 11 odsto, austrijski grad Salcburg odlučio se na spornu meru.

Prema pisanju dnevnika “Salcburger Nahrihten”, u javnim ustanovama biće “zavrnuta” topla voda, a to znači i u gradskim školama i obdaništima.

Izuzeci su samo vatrogasne stanice, kantine, škole za decu ometenu u razvoju, sobe za previjanje u obdaništima i tuševi u sportskim salama.

Da deca u obdaništima i školama naredne zime treba da peru ruke hladnom vodom ne predstavlja nikakav problem gradskoj sekretarki Martini Berthold.

“Prilikom pranja ruke sa sapunom i hladnom vodom dobija se isti rezultat. Za održavanje higijene mogu se prilagoditi odgovarajuća sredstva”; naglasila je ona.

Rekla je da hladna voda iz slavina nije “ledena planinska reka”, već ima normalnu vodovodnu temperaturu, objasnila je Berhtold.

Na drugoj strani roditelji su zabrinuti i kažu da nije u redu da deca peru ruke hladnom vodom.

“Imaće hladne ruke i ubrzo više neće prati ruke”, plaše se majke, prenosi list.

Problem je i što higijeničari u obdaništima i školama mogu da koriste samo hladnu vodu, pa se strahuje da će koristiti više hemijskih sredstava.

Do sredine oktobra na odluku gradskih vlasti moguće je uložiti veto, a ako toga ne bude, ona stupa na snagu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: