Podeli vest

Direktor beogradske Arene Goran Grbović izjavio je da je Beograd podneo kandidaturu za jedan od naredna tri završna turnira Evrolige.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

košarka
Foto: Shutterstock

Glavni grad Srbjie je već dva puta organizovao F4 Evrolige. Real je pobedio na završnom turniru 2018. godine, dok je 2022. godine titulu osvojio Efes.

“Mi smo se već prijavili za jedan od naredna tri završna turnira Evrolige, čak i pre nego što se u čitavoj priči pojavio Abu Dabi. Da li ćemo dobiti domaćinstvo, videćemo. Ali ono što je svima jasno u svetu košarke je da je Beograd savršen domaćin koji je otvoren za sve na svetu. Imamo brojne kontakte u svetu košarke”, istakao je Grbović za Mocartsport.

Organizatori FIBA Lige šampiona objavili su juče da će Beograd od 26. do 28 aprila biti domaćin F4 turnira. Za mesto na F4 turniru boriće se ekipe Unikahe, Tofaša, Bona, Ludvizburga, Tenerifa, Peristerija, Mursije i Promiteasa, koje se trenutno nalaze u četvrtfinalu.

“Pričali smo sa ljudima iz FIBA oko nekih potpuno drugih stvari, pojavila se tema završnice Lige šampiona. Oni su imali probleme sa Antalijom koja je trebalo da bude domaćin. Lako smo se sve dogovorili, obezbeđeni su i svi uslovi. Setite se samo kakve su ocene bile na dva prethodna Fajnal fora Evrolige koja smo organizovali. Dobili smo čiste desetke, isto će biti i sada sa Ligom šampiona. FIBA je ipak krovna organizacija koja je videla da je Srbija zemlja košarke”, zaključio je Grbović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ