Grčko tužilaštvo podnelo je danas krivične prijave protiv 104 huligana nakon sukoba navijača Dinama iz Zagreba i AEK-a u ponedeljak u Atini u kojem je poginuo grčki državlljnain.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

Svi su privedeni, osim jedne osoba koja je hospitalizovana, prenosi grčka “Prototema”.

Njima se na teret, pored četiri teška krivična dela (članstvo u zločinačkoj organizaciji, ubistvo iz nehata, eksplozija i posedovanje eksploziva), stavljaju i dela remećenje javnog reda i mira, oštećenje tuđih stvari, nedozvoljeno nošenje oružja, upotreba oružja i posedovanje baklji.

Grčki mediji navode da nadležni organi ispituju mobilne telefone svih uhapšenih koji su zaplenjeni kako bi se identifikovao izrvšilac ubistva 29-godišnjeg navijača grčkog AEK-a. Atinski fudbalski klub AEK zatražio je ranije od UEFE hitno i oštro kažnjavanje zagrebačkog Dinama, smatrajući hrvatski klub odgovornim za napad njegovih navijača u ponedeljak uveče u atinskom predgrađu Nea Filadelfija, u kojem je poginuo grčki državljanin.

Sa druge strane, fudbalski klub Dinamo iz Zagreba tvrdi da za incidente i nerede u Atini, uoči prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv AEK-a, najveću odgovornost snosi grčka policija i predstavnici kluba iz Atine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: