Podeli vest

Poljoprivrednici iz nekoliko oblasti severne Grčke okupili su se danas u Solunu, kako bi, povodom otvaranja 30. Međunarodne izložbe poljoprivrede “Agrotika”, izneli svoje zahteve za jačanje poljoprivrednog sektora.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Giannis Papanikos (STR)

Oni su se u podne okupili na južnom luku Međunarodnog izložbenog centra u Solunu i tu će ostati sve vreme trajanja “Agrotike”, odnosno do 4. februara. U centru grada nalaze se stotine traktora.


U podne su počeli su govori o temama koje se tiču poljoprivrednog sektora, a kasnije će farmeri posetiti tu izložbu, javlja Katimerini.
Poljoprivrednici iz okoline Langade i Seresa zajedno su krenuli ka Ulici 26. oktobra, a zatim su obalskim frontom stigli do južnog luka Međunarodne izložbe u Solunu.


Farmeri iz Kufalije, Kilkisa i Janice stigli su u Solun kroz zapadni ulaz. Na skupu učestvuju poljoprivrednici sa Halkidikija, kao i pčelari iz Nikitija i ribari iz Mihanione.
Danas se takođe održava protest poljoprivrednika u Briselu, gde je oko 1.000 farmera na traktori

ma blokiralo nekoliko centralnih ulica u tom gradu, posebno u blizini Evropske četvrti, gde se očekuju lideri EU na vanrednom sastanku Evropskog saveta.


Na tom protestu su izbili neredi, uz slučajeve požara i bacanja kamenja, a saobraćaj u Briselu i okolini je otežan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: