Podeli vest

Košarkaški savez Grčke saopštio je danas da Kostas Adetokumbo i Vasilis Toliopulos neće igrati za nacionalni tim na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

košarka
Foto: Pixabay

U saopštenju se navodi da je selektor Grčke Dimitris Itudis odlučio da sa spisa precrta Kostasa Adetokumba, pošto je lekarski tim procenio da novi košarkaš Panatinaikosa neće moći da se oporavi od povrede i stekne zadovoljavajuću formu do početka SP.

Itudis je procenio da je Toliopulos napredovao na pripremama, ali da ovog puta neće biti u timu Grčke. Itudis na Mundobasketu neće moći da računa ni na Janisa Adetokumba, Kostasa Slukasa, Tajlera Dorsija i Nika Kalatesa.

Itudis je odlučio da na turnir u Abu Dabi povede 14 košarkaša. Grčka će 18. avgusta igrati sa SAD, a dan kasnije sa Nemačkom.

Na spisku reprezentacije Grčke nalaze se Tomas Vokap, Mihalis Luncis, Dimitris Moraitis, Janulis Larencakis, Nikos Rogavopulos, Lefteris Bohorides, Kostas Papanikolau, Janis Papapetru, Panajotis Kalaicakis, Dinos Mitoglu, Tanasis Adetokumbo, Jorgos Papajanis, Manolis Hacidakis i Jorgos Calburis.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a Grčka će igrati u grupi sa Jordanom, SAD i Novim Zelandom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: