Podeli vest

 U Austriji sve su glasnije spekulacije da bi austrijski reprezentativac, koji trenutno igra za Crvenu Zvezdu, Aleksandar Dragović, mogao da se vrati u bečku “Austriju”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

cevena zvezda
Foto: Shutterstock

Dragović je kao fudbaler ponikao u dresu “Austrije”, a 2011. je prešao u Bazel, zatim u Dinamo iz Kijeva, Leverkuzen, Lejkester, a onda u Crvenu Zvezdu.

Prema pojedinim navodima, Dragović bi trebalo da se vrati u Beč, a pretpostavlja se da bi ponovo mogao da “zaduži” ljubičasti dres bečke “Austrije”.

Prema pisanju austrijskih medija, “Austrija” traži pojačanja.

Sportski direktor Manuel Ortlegner rekao je da je klubu važno da analizira na koje igrače može da računa od 3. januara, kako bi znali šta se još može učiniti na “tržištu transfera”.

Međutim, dodaju mediji, problem je što klupska kasa nije baš popunjena.

“Imali smo proteklih dana više sednica radnih tela i poznajem stanje na žiro računu. Može biti da neki igrači neće biti zadovoljni i da ćemo odlaskom osloboditi sredstva. Međutim, i dalje je problem napraviti velike korake”, rekao je Ortlehner za “Skaj”.

Tako se očekuje transfer Čan Kelesa u Tursku, a Haris Tabaković bi mogao biti posuđen drugoligašu “Austriji Lustenau”.

Otvara se pitanje da li je i to dovoljno za mogući povratak Dragovića u redove “Austrije”.

I predsednik kluba Gerhard Kriš kaže da klub ima ekonomske probleme.

“Naravno da nam je učešće u međunarodnim takmičenjima pomoglo, ali finansijska nategnutost ostaje. To će nas pratiti još par godina. Veliki je izazov stabilnost dalje razvijati i klub postaviti na ekonomski stabilnije noge”, naveo je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: