Podeli vest

Direktor Javno-komunalnog preduzeća “Veterina Beograd” Budimir Grubić otkrio je gde se sada nalaze psi koji su nasmrt izujedali Vladana Radosavljevića i teško povredili njegovu suprugu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pas staford
Foto: Pixabay

Psi koji su juče u Velikoj Ivanči kod Mladenovca nasmrt izujedali Vladana Radosavljevića i teško povredili njegovu suprugu su vlasnički psi i živeli su u dvorištu gde su imali svoje kućice, potvrdio je za Tanjug direktor Javno-komunalnog preduzeća “Veterina Beograd” Budimir Grubić .

“Psi su imali ogrlice sa pločicama na kojima je ispisan broj telefona vlasnika kao i ime psa, a kako se dogodilo da oni izađu iz dvorišta i da se desi ovakav tragičan i nesvakidašnji slučaj, znaćemo nakon izveštaja MUP-a koji je sproveo detaljnu istragu”, rekao je Grubić i naveo da je jedan od pasa staford, drugi mešavina staforda i pit bula a treći mešanac nejasnog porekla.

Dodao je da su ekipe Veterine Beograd juče iznele pse iz dvorišta i da se oni trenutno nalaze u karantinu Veterine, da će tu ostati najmanje tri nedelje te da će njihovu dalju sudbinu odrediti sud i nadležni organi. Govoreći o neodgovornom ponašanju vlasnika pasa Grubić je naveo da je u prethodnom periodu dosta urađeno na rešavanju ovog problema.

“U samom širem centru grada, nevlasničkih pasa praktično više i nema i krenuli smo u borbu protiv neodgovornog vlasništva u najširem krugu Grada Beograda i u celoj Srbiji. Dajemo sve od sebe da do ovakvih incidenata i ovakvih neverovatnih događaja ne dođe”, istakao je Grubić.

Naveo je da je predložena i nacionalna strategija rešavanja ovakve vrste problema i da se nada da će predložena rešenja biti inkorporirana i u zakon i u svest ljudi kako se tragedije poput one jučerašnje u Velikoj Ivanči ne bi nikada ponovile.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: