Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da još uvek nije završen obdukcioni nalaz bebe koja je preminula nakon rođenja u bolnici u Sremskoj Mitrovici i naglasila da je istražni postupak u toku i da treba sačekati da se utvrdi šta se zaista dogodilo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

grujičić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Grujičić je za TV Hepi prokomentarisala navode u pojedinim medijima da je završen obdukcioni nalaz bebe preminule 12. januara, a po kome je smrt navodno nastupila usled nasilnog porođaja, navodeći da obdukcioni nalaz nije gotov, već je reč o informaciji iz otpusne liste sa Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.


“Kolege su vrlo korektno prvi deo liste napisali, šta se desilo sa detetom, kako je dete primljeno, šta su oni uradili, koje su sve mere preduzeli i to je zaista korektno. I njihova otpustna lista je trebala da se završi time da je zahtevana sudska, odnosno bilo kakva obdukcija. Međutim, oni su dali sebi za pravo da tumače razlog smrti”, rekla je Grujičić.


Grujičić je naglasila da zaključak o uzroku smrti donose ili sudski medicinari, ili sudsko medicinski odbori i da treba sačekati da rezultate tih nalaza i ne donositi preuranjene zaključke.


Dodala je da pri svakoj intervenciji postoji mogućnost komplikacija, ali da takođe postoji dozvoljeni procenat komplikacija i da ponašanje lekara i sestara dobrim delom zavisi od domaćeg vaspitanja i rukovodećeg kadra koji treba da reaguje na zamerke pacijenata.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: