Američka rok grupa Kis održala je poslednji koncert uživo u sklopu oproštajne turneje “Kraj puta” u njujorškom Medison skver gardenu, ali će nastaviti da postoji i postaće prvi virtuelni bend u SAD.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Kako navodi AP, članovi benda Pol Stenli, Džin Simons, Tomi Tajer i Erik Singer će napustiti binu i predstaviti svoje digitalne avatare, a prva pesma koju će izvesti virtuelno biće “God gave rock and roll to you”.

Najnovija tehnologija biće korišćena za tizer novog poglavlja benda starog 50 godina, koji je sada zainteresovan za digitalnu “besmrtnost”, dodaje AP.

Avatare je stvorila kompanija za specijalne efekte “Industrial light and magic” u partnerstvu sa “Pophouse entertainment group”, čiji je suosnivač član švedskog benda “ABBA” Bjorn Ulveus.

Dve kompanije su se nedavno udružile za šou “ABBA voyage” u Londonu, gde su fanovi mogli da prisustvuju celom koncertu švedskog benda u izvođenju digitalnih avatara članova grupe.

Direktor “Pophouse Entertainment” Per Sundin rekao je da nova tehnologija omogućava grupi Kis da produži svoje kulturno nasleđe “zauvek”, čak i nakon njihovog poslednjeg nastupa uživo.

On je rekao da bend neće biti na bini tokom virtuelnog performansa “jer je to ključna stvar tehnologije budućnosti”.

“Kis bi mogao da ima koncert u tri različita grada iste večeri na tri kontinenta. To vam omogućava ova tehnologija”, rekao je Sundin.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: