Podeli vest

Gujon za Tanjug navodi da je društvena mreža “Tviter” bez ikakvog obrazloženja trajno suspendovala njegov nalog, nakon što je reagovao na anketu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tviter - Twitter
Foto: Shutterstock

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon suspendovanje njegovog Tviter naloga na toj društvenoj mreži vidi kao direktan napad na slobodu mišljenja i govora.

Gujon za Tanjug navodi da je društvena mreža “Tviter” bez ikakvog obrazloženja trajno suspendovala njegov nalog na kojem je imao više od 34.000 pratilaca, nakon što je reagovao na anketu koju je objavio jedan medij u kojoj se navodi da “gotovo polovina građana Srbije smatra da je KiM izgubljeno”.

“Nalog mi je ukinut nakon što sam raskrinkao kontroverznu anketu koju je objavila televizija N1, u kojoj se navodi da je polovina građana Srbije spremna da prizna nezavisnot Kosova i zaboravi na KiM”, kazao je Gujon.

On tvrdi da je anketa uradila u martu ove godine jedna nevladina organizacije koja sarađuje sa stranim medijima i ističe da njeno objavljivanje u ovom periodu vidi kao propagandu.

Gujon ističe i da je prvi put suspendovan na jednoj društvenoj mreži, ali naglašava da je već nekoliko puta doživljavao neprijatnosti tokom višegodišnjeg bavljenja humanitarnim radom na KiM.

“Bio sam cenzurisan u pojedinim francuskim i SRPSKIM medijima i hapšen na KiM. Očigledno je to cena koju čovek mora da plati kad želi da brani istinu, pravdu i slabije i kad želi da se bavi humanitarnim radom”, naveo je Gujon.

Dodao je da očekuje da će u najkraćem roku uspeti da vrati svoj nalog i da će ta društvena mreža promeniti odluku, za koju kaže da nema nikakvog smisla.

“Prethodnih deset godina objavljujem razne vesti u vezi sa Srbijom i KiM i sada kad je situacija na tom prostoru izuzetno napeta oni su mi ukinuli profil”, naveo je Gujon.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: