Podeli vest

U Francuskoj se danas nastavlja potraga za zatvorenikom Mohamedom Amrom ”Muvom”, koji je u utorak pobegao policijskom kombiju koji ga je prevozio u zatvor.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay/ilustracija

On se vraćao sa sudskog ročišta u Ruanu povodom optužbe za pokušaj ubistva kada se automobil zabio u zatvorski kombi na naplatnoj rampi. Naoružani muškarci su otvorili vatru i ubili dvojicu čuvara, a Amra je pobegao sa napadačima.

Pariski tužilac je rekao da su dva vozila za koja se veruje da su koristili kriminalci pronađena spaljena, na različitim lokacijama kasnije u utorak, prenosi BBC.

Amra je 10. maja osuđen za provalu, a tužioci u Marseju su ga optužili za otmicu koja je dovela do smrti.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen saopštio je u utorak da je pokrenuta velika potraga za nepoznatim napadačima, a angažovani su i helikopteri.

“Upotrebljavaju se sva sredstva da se ti zločinci pronađu. Po mom uputstvu mobilisano je nekoliko stotina policajaca i žandarma”, napisao je Darmanen na X platformi.

“Apsolutno sve će se učiniti da se pronađu počinioci ovog gnusnog zločina”, rekao je ministar pravde Erik Dipon-Moreti za televiziju BFM. BBC navodi da su u pucnjavi povređena tri policajca.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: