Podeli vest

Drugog dana Božićnih praznika, na graničnom prelazu Horgoš 1, beleži se višesatno zadržavanje i kilometarske kolonem putničkih vozila, a pojedini čekaju gotovo 11 sati kako bi napustili Srbiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

granica
Foto: Shutterstock/ Ilustacija

Kolone putničkih vozila u jutarnjim satima dosezale su oko pet kilometara od izlaza iz naše zemlje, sve do petlje za isključenje sa auto-puta za naselje Horgoš. Na izlazu iz Srbije, rade sve četiri trake za putnička vozila i jedna za autobuski prevoz, dok je međuzona Srbija-Mađarska popunjena.

Prema rečima putnika, kojih je najviše sa tablicama iz Nemačke, Austrije, Bugarske, Makedonije i Turske, čekaju oko 11 sati kako bi prešli našu granicu.

“Čekamo oko 11 sati, a kako vidim da nismo ni na pola puta da pređemo obe granice. Vraćamo se kući sa odmora”, rekao je putnik iz Bugarske.

“Tu smo od sinoć, od devet uveče. Do sada čekamo oko 11 sati”, dodaje drugi “Pet, šest sati smo već u koloni.

Mnogo je to”, navodi jedna putnica. “Dvanaest sati čekamo na granici, da izađemo iz Srbije. Izuzetno je teško čekati toliko”, kaže putnik iz Albanije.

“Osam sati smo već zaglavljeni ovde”, kratko će drugi.

Radno vreme graničnih prelaza Horgoš 1, Kelebija i Bački Breg je 24 časa, Horgoša 2 od 7 do 19 časova, dok je radno vreme GP Bajmok od 7 do ponoći sve do 15. januara, do kada produženo radi i GP Bački Vinogradi, tačnije od 7 do 22 časa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: