Podeli vest

Kompanija Tviter je obavestila zaposlene da će njene poslovne zgrade biti privremeno zatvorene i da odluka stupa na snagu odmah.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Twitter
Foto: Pixabay

U poruci, u koju je uvid imao britanski javni servis Bi-Bi-Si (BBC), radnicima je rečeno da će kancelarije ponovo biti otvorena u ponedeljak, 21. novembra. Razlog ovog poteza nije naveden.

Britanski medij napominje da je nova poruka Tvitera usledila nakon medijskih izveštaja da je veliki broj zaposlenih dao otkaz nakon što im je novi vlasnik firme Ilon Mask dao ultimatum da „produže radne sate i povećaju intenzitet angažovanja ili da odu”.

Tviter nije odmah odgovorio na zahtev BBC-ja za komentarom.

Današnja objava o privremenom zatvaranju kancelarije signalizira da je veliki broj radnika dao otkaz jer nisu prihvatili nove Maskove uslove.

Zaposleni su noćas tvitovali koristeći hešteg #LoveWhereYouWorked uz pozdravne emodžije poručujući time da su napustili firmu.

Jedan bivši zaposleni u Tviteru, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je za BBC da će „kada se prašina danas slegne, verovatno ostati manje od 2.000 ljudi” u kompaniji.

Pre nego što je Mask preuzeo kontrolu nad Tviterom, kompanija je imala oko 7.500 zaposlenih. Samo nekoliko dana nakon dolaska na čelo Tvitera Mask je otpustio skoro polovinu zaposlenih. Prema izveštajima, ova firma je takođe zapošljavala hiljade radnika na određeno vreme, od kojih je većina otpuštena.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ