Podeli vest

Francusko tužilaštvo otvorilo je istragu o smrti 27-godišnjeg muškarca, koji je pogođen projektilom tzv. ”fleš-kugle” za vreme nereda u Marseju u subotu, saopštilo je tužilaštvo u Marseju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

P Photo/Christophe Ena, File)

Tužioci su naveli da je verovatni uzrok smrti bio silovit udar u grudi projektilom, koji policija koristi za razbijanje nereda, ali nisu precizirali ko je pucao ili ko je vlasnik pištolja, prenosi Rojters.

Muškarac je preminuo u noći između 1. i 2. jula, u vreme dok je Marsej bio zahvaćen nemirima i pljačkom, ali tužioci su rekli da nije moguće utvrditi gde se muškarac nalazio kada je upucan niti da li je učestvovao u neredima.

Puške sa ”fleš kuglom” su dizajnirane da budu nesmrtonosno oružje za kontrolu nereda koje ne prodire u kožu, ali je njihova upotreba od strane policije u Francuskoj sporna, jer su projektili doveli do gubitka očiju, povreda glave i drugih trauma, navodi Rojters.

Širom Francuske je došlo do nereda nakon policijskog ubistva tinejdžera alžirskog porekla u pariskom predgrađu Nanter. Najveće žarište u subotu bilo je u Marseju, gde je policija ispalila suzavac i vodila ulične borbe sa mladima u centru grada.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!