Podeli vest

Ruski general Ivan Popov, koji je bio komandant 58. armije, saopštio je danas da je smenjen sa te funkcije nakon što je izjavio da je ruskim vojnicima zabijen nož u leđa zbog propusta vojnog vrha.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/FILE

“Nastala je teška situacija sa vlastima jer su postojale dve opcije – ćutati, biti kukavica i reći im ono što su hteli da čuju ili nazvati stvari pravim imenom. A ja, u ime svih prijatelja koji su poginuli, nisam imao pravo da lažem. Zato sam izneo sva problematična pitanja koja danas postoje u vojsci”, rekao je Popov u glasovnoj poruci objavljenoj na Telegramu, prenosi ruski portal RBK.

On je dodao da se, tokom razgovora sa svojim pretpostavljenima, usredsredio na “najvažniju tragediju modernog ratovanja”, odnosno na nedostatak kontrabaterijske borbe i artiljerijskog izviđanja, ali i na veliki broj ubijenih i ranjenih vojnika. “Pokrenuo sam i niz drugih pitanja – iskreno i oštro.

Očigledno su viši komandanti osetili neku vrstu opasnosti i u jednom danu je ministar odbrane smislio naređenje, izdao ga i otarasio me se”, naveo je Popov.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: