Podeli vest

Na izjavu pecijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da će sa Aljbinom Kurtijem, ili bez njega, Zajednica srpskih opština biti stvorena reagovao je predsednik skupštine privremenih prištinskih institucija Glauk Konjufca

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

eskobar
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Komentarišući izjavu specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da će sa Aljbinom Kurtijem, ili bez njega, Zajednica srpskih opština biti stvorena, predsednik skupštine privremenih prištinskih institucija Glauk Konjufca rekao je da je to nemoguće i da će u tom slučaju zajedno sa građanima izaći na ulice.

Konjufca je takođe izrazio spremnost da napusti funkciju da bi, kako je rekao, zaustavio formiranje ZSO, objavio je Reporteri.

Konjufca je naveo da “Srbija na Kosovu i Metohiji traži teritorijalnu autonomiju kroz Zajednicu opština sa srpskom većinom”.

On je rekao da Priština to nikada neće dozvoliti jer je to “nešto nemoguće” zbog toga što, kako kaže, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne prihvata ZSO bez neizvršnih ovlašćenja, a Priština “ne prihvata to udruženje sa izvršnim ovlašćenjima”.

Konjufca je naveo da Priština ima međunarodne garancije da se ne može uspostaviti jednonacionalna zajednica sa izvršnim ovlašćenjima


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: