Podeli vest

U jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi danas je intervenisala policija, nakon što se učiteljica sa đacima zaključala u učionicu, neželeći da na nastavu primi učenika kojeg su doveli roditelji.  

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

policija
Foto: Shutterstock

Reč je o devetogodišnjem dečaku, za kojeg roditelji druge dece i učenici tvrde da od početka ove školske godine zlostavlja vršnjake i zbog toga je poslednja dva meseca bio izpošten sa nastave. Roditelji dečaka su danas doveli pred razred i zahtevali da uđe, a budući da su, kako piše zagrebački Jutarnji list, nastupili agresivno učiteljica se prepala za bezbednost dece i svoju.  

“Učiteljica je srećom bila pribrana i zahvaljujemo joj se na hrabrosti. Zaključala se s našom decom u razred i rekla im da je to probna vežba za kriznu situaciju. Svi smo dojurili do škole i u šoku smo. Setite se šta je bilo u Beogradu pre godinu dana. Ovo je prestrašno šta deca i mi proživljavamo mesecima”, rekla zagrebačkom dnevniku majka jednog od učenika.  

Direktorka u to vreme nije bila u školi, pa jepozvana policija. Kada se pojavila direktorka je za Jutarni rekla da roditelji dečaka redovno nastupaju agresivno. “Učiteljica se uplašila i nije bila sigurna da neće na silu nešto napravili. Pozvali smo policiju”, navela je.  

Dodala je da roditelji dečaka nisu za saradnju i ne prihvataju nikakve ponude škole, ali ni Ministarstva koja im se nude.  ”Oni imaju neku svoju viziju svog deteta. Bitno je da ostala deca nisu danas doživela traumu”, rekla je direktorka.  

List piše da je dečak od marta izopšten iz razreda, da je nastavu pratio iz školske biblioteke onlajn, dok je uz njega stalno bio jedan učitelj. Dečak je uvek bio u pratnji odrasle osobe i nije jeo u isto vreme kad i učenici iz njegovog razreda. Učenici iiz njegovog razreda se, kažu, nisu usuđivali da odlaze u biblioteku gde je on bio izolovan.  

Dečak je, navode, svoje vršnjakinje nazivao pogrnidm imenima mesecima, maltretirao ih, zlostavljao i seksualno uznemiravao, a snimao ih je i mobilnim telefonom, piše list i dodaje da se isto odnosio i prema dečacima, koje je udarao po po leđima i šakom u glavu u nekoliko navrata, a znao je i da preti njihovim roditeljima.  

Tvrde i da je dečake sitnije građe bacao, a jednog je gurnuo tako da je udario glavom i ivocu stola i zadobio podliv ispod oka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…