Podeli vest

Svi nemački aerodromi apelovali su na putnike da dođu na aerodrom najmanje dva sata pre leta, zbog dugih čekanja i eventualnih problema usled otkazivanja letova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

avion
Foto: Shutterstock

Na nemačkim aerodrima trenutno vlada haotično stanje, kako zbog otkazivanja letova aviokompanija, tako i zbog nedostatka osoblja i velikog broja zaposlenih na bolovanju.

Zbog nedostatka osoblja na frankfurtskom aerodromu, kompanija koja njime upravlja Fraport, planira da „uposli“ na aerodromu zaposlene iz administracije i uprave.

„Radi se o jednoj od mnogih mera kako bi se pripremili za vrhunac letnje sezone“, objašnjeno je iz Fraporta.

Više od 100 zaposlenih iz administracije je najavilo spremnost za rad na otpremanju putnika.

U Hamburgu se na aerodromu gomilaju koferi.

Tone prtljaga koje su aviokompanije prekasno transportovale, nagomilalo se na hamburškom aerodromu, a putnici moraju da čekaju i do nedelju dana na svoje kofere.

Nadležni iz hamburškog aerodroma ističu za dnevnik „Bild“ velika količina takozvanih „raš kofera“, prtljaga koji nije na vreme utovaren ili dospeo na pogrešan let, nije samo problem u Hamburgu, već širom Evrope.

I u Dizeldorfu su se poslednjih dana stvarale gužve zbog otkazivanja letova na osnovu velikog broja bolovanja usled korone.

U Hanoveru postoji problem sa dugim redovima pred bezbednosnu kontrolu, ali i nesavladivim količinama prtljaga.

Samo u Minhenu za sada nema dugih redova i čekanja, pa samim tim ni haotičnih situacija.

Svi nemački aerodromi apelovali su na putnike da dođu na aerodrom najmanje dva sata pre leta, zbog dugih čekanja i eventualnih problema usled otkazivanja letova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: