Podeli vest

Osnovne količine gasa su određene. Postoji mogućnost dodatnih količina u toku zime ako Srbija za time bude imala potrebe, rekao je ambasador Rusije u Srbiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SRBIJA RUSIJA
Foto: Shutterstock

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da postoji mogućnost da se dogovori isporuka dodatnih količina ruskog gasa Srbij tokom zime, ako u našoj zemlji za tim bude bilo potrebe.

Gostujući na televiziji Hepi, Bocan-Harčenko je rekao da su osnovna pitanja oko isporuke gasu rešena u okviru postojećeg ugovora između Rusije i Srbije i dodao da je Srbija tim aranžmanom dobila najmanju moguću cenu u sadašnjim uslovima.

Istakao je da takva cena omogućuje razvoj Srbije i normalan život njenih građana, ali da je istovremeno veoma povoljna i za Rusiju.

“Osnovne količine gasa su određene. Postoji mogućnost dodatnih količina u toku zime ako Srbija za time bude imala potrebe”, rekao je Harčenko.

Kada je rec o tranzitu gasa, naveo je da je što se tiče Turske sve u redu, ali da briga postoji oko tranzita preko Bugarske zbog odnosa Moskve i Sofije koji su, kako je rekao, za sada veoma loši.

Naveo je da Srbija drži principijalno kada je reč o sankcijama, polazeći od, kako kaže, svojih nacionalnih interesa i odnosa sa Rusijom, te dodao da dve zemlje nastavljaju saradnju i realizaciju niza projekata od kojih obe države imaju profit.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: