Podeli vest

Nakon saslušanja u američkom Senatu, oglasili su se princ Hari i njegova supruga Megan. Na sajtu svoje Arčevel fondacije objavili su emotivnu izjavu o bezbednosti dece na internetu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

hari i megan
Foto: Tanjug/Kirsty O’Connor/Pool Photo via AP, File

Princ Hari (39) i vojvotkinja Megan (42) podelili su emotivnu poruku nakon saslušanja o bezbednosti dece u pravosudnom komitetu američkog Senata. U tome su još jednom stali na stranu roditelja čija su deca pogođena negativnim posledicama društvenih medija.

Hari i Megan su posvećeni ovom pitanju sa svojom fondacijom

Odbor za pravosuđe se u sredu bavio ovim pitanjem na dvopartijskom saslušanju. Bilo je i roditelja čija su deca pretrpela štetu ili čak umrla od posledica interneta. „Fondacija Arčevel je sarađivala sa mnogim od ovih porodica kako bi obezbedila mrežu podrške roditeljima koji se bore sa tugom ili čija deca pate od ozbiljnih problema sa mentalnim zdravljem zbog izloženosti štetnom onlajn sadržaju“, navodi se na Harijevom sajtu i Meganinoj fondaciji . Tamo su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa podelili emotivnu izjavu: „Pozdravljamo hrabrost i odlučnost hiljada roditelja širom zemlje čije je zalaganje dovelo do ovog saslušanja.

Arčevel fondacija radi sa porodicama na pružanju mreže podrške roditeljima koji se bore sa tugom ili čija deca imaju ozbiljne probleme sa mentalnim zdravljem zbog štetnog sadržaja na mreži. „Tokom poslednjih nekoliko godina, proveli smo vreme sa mnogim od ovih porodica, slušajući njihovu tugu i njihove nade u preko potrebnu promenu u onlajn prostoru“, nastavlja se u izjavi Harija i Megan. „Ovo je pitanje koje prevazilazi podele i partijske linije, kao što smo videli na današnjem saslušanju u Senatu. Dalje se kaže: „Najbolje obrazovanje na svetu ne može zaštititi decu od ovih platformi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: