Podeli vest

Heceg novi je decenijama interesantna destinacija za turiste iz regiona, a direktorka Turističke organizacije Herceg Novi Milja Vitorović smatra da je povećanje gostiju za 30 odsto u odnosu na 2022. godinu, rezultat predstavljanja turističke ponude i kapaciteta u Evropi, što je rezultiralo većom posetom gostiju iz Zapadne Evrope.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ Media Biro

“U Herceg Novom boravi 21.500 gostiju, a špic sezone se tek očekuje. U odnosu na prethodnu godinu čak 20 do 30 odsto je veća poseta. Struktura gostiju je raznovrsna, dominiraju posetioci iz regiona, ali sve je više onih iz Zapadne Evrope. Herceg Novi je i grad festivala i brojnih manifestacija, što ga čini interesantnim za sve generacije”, kazala je Vitorović za Tanjug.

Da će turistička sezona dostići nivo posetilaca iz 2019. godine smatra i menadžer hotela Park Vladimir Popović.

“Predsezona je bila odlična, a to može biti pokazatelj da će jul i avgust biti na nivou iz 2019. godine. Imali smo odličnu predsezonu ove godine, naročito su bili dominantni gosti iz Zapadne Evrope. Počeli smo rano, od sredine februara. Očekujemo da jul i avgust budu tradicionalno dobri”, rekao je Popović.

U turističkoj ponudi Herceg Novog moguće je izdvojiti hotelski kompleks sa pet zvezdica “Casa del Mare Mediteraneo”, koji se može pohvaliti uspešnom predsezonom i prihvatljivim cenama.

“Hotelska grupacija ‘Casa del Mare’ broji pet hotela, a u planu je otvaranje i šestog u Budvi. Želimo kroz naše projekte da razvijamo ‘butik hotele’ koji su popularni u svim svetskim turističkim destinacijama. U planu je naredne godine otvaranje i jednog objekta u Kolašinu. Imamo i dva projekta za hrvatsko primorje. Kod nas su turisti iz Zapadne Evrope i regiona. Očekujemo da ova sezona bude bolja od one iz 2019. godine”, poručio je osnivač i direktor HG Casa del Mare Nikola Milić. Milić je istakao da, što se tiče privatnog smeštaja, poseta varira.

“Upravo je to pokazatelj u kom smeru treba da ide razvoj crnogorskog turizma i ponude. Ozbiljni hotelski kompleksi i dolazak velikih svetskih brendova je najbolja promocija za Crnu Goru. Naša radna snaga je uglavnom iz Crne Gore jer autentičnost je važna za ponudi”, rekao je on.

Jul mesec u Herceg Novom donosi brojna dešavanja za goste i meštane, od kojih je moguće izdvojiti “Family Fan Fest”, “Dane muzike na Kanli kuli” od 10. jula, smenjivanje filmskih hitova u “Dvorani Park”, i brojnih književnih programa u “Kući Ive Andrića”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: