Podeli vest

Ambasador ističe da niko ne bi trebalo u ovom trenutku da potpisuje ništa sa Rusijom i navodi da to trenutno čine samo, kako kaže, jadni regruti koji to moraju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hil
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Ambasador SAD Kristofer Hil izjavio je danas da niko u ovom trenutku ne bi trebalo ništa da potpisuje sa Rusijom ističući da SAD ne zna šta tačno podrazumeva sporazum koji je Srbija potpisala u Njujorku sa tom zemljom te da očekuju da će u narednom periodu dobiti pojašnjenje u vezi potpisanog dokumenta.

“Svakako bismo želeli da čujemo pojašnjenje šta je taj dokument. Tokom ove sednice u UN SAD su imale dobre razgovore sa Srbijom, tako da smo tek nakon toga čuli za taj dokument i očekujemo objašnjenje o njemu”, kazao je Hil.

On ističe da niko ne bi trebalo u ovom trenutku da potpisuje ništa sa Rusijom i navodi da to trenutno čine samo, kako kaže, jadni regruti koji to moraju.

Navodeći da Rusija vodi rat protiv svog suseda, Hil kaže da je SAD teško da razume potpisivanje takvog dokumenta.

“Nadamo se da ćemo čuti objašnjenje za potpisivanje tog dokumenta”, kaže Hil i dodaje da SAD smatra da bi Srbija trebalo da posmatra širu sliku i naglašava da Amerika podržava Srbiju na diversifikaciji svojih izvora energije kako bi smanjila svoju zavisnost od Rusije koja se velikim delom zasnova na ucenama i podsticajnim merama pritiska.

SAD takođe želi da čuje šta Srbija želi da učini ubuduće i kakve odnose sa kim da gradi, kao i sa zemljom koja je, kako kaže, brutalno napala svog suseda i služi se i pretnjama da će koristiti nuklearno oružje.

“Želimo da čujemo i shvatimo na čemu se temelje odnosi i saradnja Srbije i Rusije”, kazao je Hil.

Na pitanje N1da prokomentariše to što je tokom svog boravka u Njujorku predsednik Srbije Aleksandar Vučić “išao na boršč”, što je rusko tradicionalno jelo, Hil je odgovorio da kada je u NJujorku obično ide na italijansku ili kinesku hranu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: