Podeli vest

Ambasador Hil je istakao da je Srbija napravila veliki napredak na mnogim poljima, uključujući i zaštitu ljudskih prava.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hil
FOTO TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ARHIVA

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković sastala se danas sa ambasadorom SAD u Beogradu Kristoferom Hilom, koga je upoznala sa najvažnijim aktivnostima Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Razgovarali su o stanju u oblasti ljudskih prava u Srbiji, posebno o zaštiti od diskriminacije i unapređenju ravnopravnosti, kao vrednostima koje dele naša društva, saopštila je iz službe Poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Ambasador Hil je istakao da je Srbija napravila veliki napredak na mnogim poljima, uključujući i zaštitu ljudskih prava, gde su neke oblasti regulisane u skladu sa najvišim demokratskim standardima, posebno kada govorimo o ravnopravnosti polova.

Poverenica je ukazala da u vremenu velikih izazova, jačanja ekstremizam na svim stranama, pitanje zaštite ravnopravnosti svih građana i građanki postaje još značajnije, i da je jasnije nego ikada da ne postoje jednom zauvek osvojene slobode i prava.

One se moraju svakodnevno braniti, jer uvek i svuda postoje oni koji su spremni da ih krše.

Janković je istakla da je „savremeno digitalno doba sa novim načinima kršenja ljudskih prava stavilo institucije pred brojne izazove, na koje smo spremni, ali nam je u pružanju odgovora na njih veoma važna međunarodna saradnja i podrška“.

Ambasador i poverenica su se složili da je čuvanje i stalno unapređivanje ljudskih prava i sloboda od suštinske je važnosti za razvoj svakog demokratskog društva i da zajedno imamo još mnogo toga da uradimo.

Ambasador Hil pružio je podršku daljem radu poverenice i istakao ključni doprinos i ulogu nezavisnih institucija u zaštiti i razumevanju ljudskih prava, navedeno je u saopštenju,


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: