Podeli vest

Jasno je da je srpska strana došla na razgovore u pozitivnom duhu. Puno su radili na tom pitanju, pripremili se da razgovaraju i pregovaraju, u cilju napretka, naveo je Hil.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hil
FOTO TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ARHIVA

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocenio je danas da su, iako su mnogi razočarani što juče u Briselu nije bilo napretka u dijalogu Beograda i Prištine, rezultat tih razgovora ipak pozitivan.

„Bio je juče veoma dug dan u Briselu. Puno je bilo diskusija, sastanaka, pregovora. Očigledno su svi razočari što nismo mogli da rešimo kratkoročna i dugoročna pitanja, ali mislim da su ti razgovori rezultirali pozitivnim razvojem“, rekao je Hil u video poruci dostavljenoj Tanjugu.

Naglasio je da je jasno da SAD i EU tesno sarađuju, i da postoji zajedničko razumevanje pitanja, kao i dobra „hemija“.

To će, smatra, pomoći da se postigne napredak.

„Jasno je da je srpska strana došla na razgovore u pozitivnom duhu. Puno su radili na tom pitanju, pripremili se da razgovaraju i pregovaraju, u cilju napretka“, naveo je on.

Hil je kazao da je to bitno, ne samo za buduće razgovore o Kosovu, već generalno za odnose SAD i Srbije.

„Imamo brojne zajedničke osnove za saradnju. Ne mora sve što SAD i Srbija rade zajedno biti vezano za Kosovo“, poručio je on.

Hil je kazao da dve zemlje moraju sarađivati i u vezi Kosova, ali je podsetio da postoji mnogo drugih pitanja za saradnju.

“Ohrabren sam tim apsektom koji sam video juče”, zaključio je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: