Podeli vest

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil rekao je danas da se prevazilaženje problema nastalih posle izbora u Srbiji, rešava kroz insitutcije, koje tome i služe.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

On je to rekao novinarima nakon otvaranja renoviranog Instituta “Dr Cvetko Brajović” u Lipovici i podsetio da je na izborima u Srbiji bio prisutan veliki broj međunarodnih posmatrača, pre svega iz OEBS-a. “S obzirom da je OEBS veoma iskusan u ovim stvarima, oni će pružiti svoju pomoć svima koji su se bavili posmatranjem izbora i pomoći da se nađe ‘lek’ i da se prevaziđu ti problemi do kojih je došlo.

Ono što sam već ranije poručio, a ponavljam i sada – SAD su spremne da nastave saradnju sa budućom Vladom kada bude formirana i da se bave onim pitanjima od zajedničkog interesa, a to je pre svega da Srbija stabilizuje svoj kurs kretanja u pravcu Evropske unije i zapadnih institucija”, rekao je Hil.

Prema njegovim rečima, ukoliko svi budu zajedno radili na prevazilaženju uočenih problema i nepravilnosti, taj zajednički rad, razumevanje i saradnja dovešće do toga da Srbija postane jača zemlja. Svi idemo ka tom cilju da Srbija ide napred”, zaključio je Hil.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: