Selektor fudbalske reprezentacije Danske Kasper Hjulmand rekao je danas da zna kako će igrati Srbija koja ima odličnog selektora Dragana Stojkovića i dodao da njegova ekipa nema mentalni sklop da ide na remi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP FOTO/Michael Probst (STF)/TANJUG

“Mislim da znam kako će Srbija igrati, mislim da je očigledan način na koji igraju fudbal. Duže vreme je tako, imaju odličnog selektora. Imali su transparentan stil igre duže vreme, kontrolišu loptu, snažni su. Kada su dobri, stvarno su dobri. Tako da znamo tačno kakav nam je rival i kakav pritisak ćemo imati”, rekao je Hjumland na konferenciji za medije.

Hjumland je istakao da se ekipa za odlučujući meč u grupi C, koji se igra u utorak od 21 čas, sprema kao i za svaku drugu utakmicu.

“Želimo da na kraju utakmice pevamo i slavimo, to je ono što želimo. Znamo da će nam nerešen rezultat biti dovoljan za dalje, ali mi ćemo igrati meč sa željom da dobijemo. Koristićemo sve prilike da napadnemo. Želimo da damo gol i, iako će biti jako teško, znamo da je to moguće. Mi igramo da bismo pobedili. Naš mentalni sklop je takav da će nerešen rezultat biti nedovoljan. Ne raspravljamo o tome, gledamo samo kako ćemo mi igrati. Moramo da pokažemo naš identitet. Biće izjednačena utakmica i pokušaćemo da damo što više golova”, dodao je Hjumland.

Selektor Danske je rekao da će mnogo toga zavisiti od pristupa utakmici.

“Bitan je samo naš stil igre. Znamo šta sve može da se dogodi do kraja, poslednjih 10-15 minuta će biti veoma bitno. Nije slučajnost da je mnogo golova palo u finišu mečeva koji su se igrali na EP. Spremni smo za mnoge scenarije, nije jednostavno i nije lako odgovoriti na to šta je najbolje. Svi su spremni i željni da igraju, mislim da smo u veoma dobroj poziciji”, istakao je Hjumland.

Na kraju su novinari pitali Hjumlanda da li je svestan da bi na kraju o plasmanu mogli da odlučuju žuti kartoni. Ukoliko Danska i Slovenija okončaju igru sa istim brojem bodova (5, 3 ili 2) i istom gol razlikom odluka o plasmanu donela bi se na osnovu broja žutih kartona.

“Želimo po svaku cenu da izbegnemo žute kartone. Moramo da igramo, da se borimo i trudimo do samog kraja, ali moramo da bežimo od žutih kartona. U ovom slučaju ćemo igrati sa željom da pobedimo i sve se svodi na to”, zaključio je selektor Danske.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: