Podeli vest

Stranka Zajedno je danas pismom obavestila partnere iz evropske porodice zelenih partija da neće prisustvovati konstitutivnoj sednici Narodne skupštine Srbije koja je zakazana za 6. februar.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Oni smatraju i da koalicija “Srbija protiv nasilja” na čijoj listi su nastupali na izborima ne treba da se pojavi na sednici Skupštine, da bi se izbeglo, kako kažu, “davanje legitimiteta vlastima u Srbiji” koje su prema njihovoj tvrdnji izvršile “izbornu krađu”.

Stranka Zajedno navodi da je jedan od njihovih partnera u koaliciji već odlučio da ne prisustvuje konstitutivnoj sednici, navedeno je u saopštenju.

Jovanović:Nećemo da otkrivamo

Predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je za list “Danas” da je koalicija “Srbija protiv nasilja” na današnjem sastanku donela odluku povodom konstitutivne sednice Skupštine Srbije, ali da ne žele da je otkriju.

On je rekao da je sastanak bio uspešan i da će članice koalicije SPN nastupiti jedinstveno. Prema navodima medija, na sednici Predsedništva DS zauzet je stav da njihovi poslanici ne prisustvuju sednici parlamenta.

Članovi koalicije Srbija protiv nasilja dobili su poziv Evropskog parlamenta da prisustvuju sednici tog tela 8. februara kada se bude raspravljalo o izborima u Srbiji i usvajala rezolucija, a poziv je potpisla poslanica iz stranke Zelenih Viola Fon Kramon.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: