U Tel Avivu, Jerusalimu i drugim izraelskim gradovima u subotu su održane masovne demonstracije sa kojih je izraelska vlada pozvana da prihvati dogovor o razmeni talaca i održavanje prevremenih izbora, a protesti su bili praćeni sukobima sa snagama bezbednosti i nasilnim hapšenjima, preneli su danas izraelski mediji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP FOTO/Ohad Zwigenberg (STF)/Tanjug

Organizatori demonstracija u Jerusalimu su potvrdili za Tajms of Izrael da su u subotu uveče prisustvovali hapšenjima četiri demonstranta uz upotrebu prekomenrne sile.

Jučerašnji protesti, masovniji i burniji nego obično, održani su uz zahteve da se prihvate napori Sjedinjenih Američkih Država da se ponovo pokrenu pregovori o oslobađanju talaca koje drži Hamas i uz sve veći bes usmeren na premijera Benjamina Netanjahua koji je protekle nedelje izjavio za desničarski kanal 14 da je spreman samo na “delimični dogovor” koji bi dozvolio izraelskim snagama da nastave borbe u Pojasu Gaze.

U Jerusalimu, na protestu održanom na Trgu Pariz ispred zvanične rezidencije premijera Netanjahua, jedan policajac je psovao i pretio demonstrantu koga je uhapsio, govoreći mu uz psovke da će mu “silovati majku”, navodi Tajms of Izrael.

Izraelska policija je prokomentarisala ovaj ispad policajca nazivajući demonstranta “provokatorom”, ali je takođe izjavila da ponašanje policajca “ne odgovara očekivanom ponašanju svakog policajca, čak i u turbulentnim situacijama kao što su ove”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

Vest nije pronadjena

POGLEDAJTE JOŠ