Podeli vest

Profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Milan Vujanić ocenio je da je nova odluka Agencije za bezbednost saobraćaja, prema kojoj će vlasnici automobila na tehničkim pregledima biti obavešteni o besplatnim servisnim kampanjama za svoja vozila, sjajna i izuzetno važna, navodeći da će vozači tako pravovremeno biti obavešteni o stanju svojih automobila.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Vujanić je za Tanjug rekao da je jedan od razloga zbog kojih nastaju nezgode i tehnička neispravnost vozila.

“Ne postoji nijedna stvar koja je napravljena da traje besprekorno i to doživotno”, kaže Vujanić i dodaje da se upravo zbog toga i sprovode periodični servisi na automobilima.

Vujanić objašnjava da nova odluka Agencije za bezbednost saobraćaja neće uticati na “prolaznost” automobila na tehničkim pregledima, jer kako je rekao, automobili koji imaju neki problem svakako ne bi prošli tehnički pregled.

“Vozači će preventivno i blagovremeno imati informaciju i moći će da se pripreme za eventualne popravke pre zvaničnog jednogodišnjeg servisa”, dodaje on.

S obzirom na to da se često dešava da vozilo promeni jednog ili više vlasnika, a u evidenciji uvoznika u tim situacijama ne postoje podaci o novom vlasniku, pa je samim tim otežano obaveštavanje novih vlasnika o tekućoj servisnoj akciji, Vujanić smatra da bi taj problem bio rešen stvaranjem baze podataka u kojoj bi postojali podaci o svim prethodnim i trenutnim vlasnicima vozila.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: