Podeli vest

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar pozvao je na uskršnjoj misi sve zajednice na mir i slogu. Brojne poznate ličnosti prisustvovale misi

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Hočaver
FOTO: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar služio je danas uskršnju misu u katedrali Uznesenja Blažene Ðevice Marije u Beogradu, u prisustvu velikog broja vernika koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

Hočevar je čestitao Uskrs vernicima i u poslanici naveo da je sveta misa veličanstveni zagrljaj uskrslog Gospoda i ljudi, tražitelja uskrsnuća, novog života, nepomirljivih hodočasnika nade.

On je pozvao sve vernike da danas snagom poverenja u vaskrslog “odvale sa srca nepomični kamen predubeđenja predrasuda prema svome bližnjem, o drugoj zajednici, susednom narodu”.

“Ako taj kamen zadržavaš na svom srcu i oko sebe ne zračiš svetlost nade da je moguće vaskrsnuti u novi život, time najviše kažnjavaš samoga sebe, sebe praviš lažnom žrtvom, a u svom okruženju zračiš otrov pesimizma, cinizma i relezivizma”, poručio je Hočevar na misi.

Hočevar je pozvao sve zajednice na mir i slogu.

“Predrage sve društvene, nacionalne, evropske i globalne zajednice, zašto više prolivate suze nemirenja zbog tolikih preteških kamena prošlosti, pa ratnom ljutnjom obnavljate prošlost smrti umesto da anđelima dijaloga omogućite da uklone to kamenje nesporazuma”, rekao je Hočevar.

Istakao je da jedino Bog ima snagu da u nama oživi novog čoveka, obnovi sve stvoreno i umesto “grobova prošlosti probudi snagu vecćnosti i pomirenja”.

“U njegovo ruke predajemo danas svoja srca. Srećan i blagosloven Uskrs-Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse”, poručio je Hočevar.

Misi su prisustvovali i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, princ Filip i princeza Danica Karađorđević, novi ambasador Sjedinjenih američkih država u Srbiji Kristofer Hil…


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: