Podeli vest

Pošto od 1. maja ističu ugovori o snabdevanju koje je Elektroprivreda Srbije (EPS) u skladu sa preporukama Vlade Srbije zaključila po ograničenim cenama a u cilju zaštite privrede u zemlji u uslovima poremećaja na tržištu, EPS je počeo ugovaranje snabdevanja strujom po tržišnim principima u uslovima konkurencije.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

STRUJA
Foto: Pixabay

Kupcima se usluga snabdevanja električnom energijom nudi po cenama značajno nižim u odnosu na do sada ograničene cene od 119,67 evra po MWh, rečeno je Tanjugu u EPS-u.

Iz Elektroprivrede su naveli da se cene formiraju na osnovu više faktora, a to su ukupna potrošnja, dijagram potrošnje, kao i prilike na tržištu.

Tokom pregovaranja sa svakim pojedinačnim kupcem Elektroprivreda Srbije nudi više opcija ugovaranja cena, perioda snabdevanja, pa i mogućnost usklađivanja cena električne energije sa tržišnim kretanjima tokom ugovorenog perioda snabdevanja, koje kupci mogu odabrati u skladu sa svojim potrebama Iz EPS-a podsećaju da je završetak energetske krize na tržištu električne energije i prirodnog gasa u Evropi prouzrokovao konstantan pad cena električne energije na referentnim berzama počev od novembra 2023. godine i konačnu stabilizaciju veleprodajnih cena električne energije u prvom kvartalu 2024. godine, čime je prestala potreba za ograničavanjem maloprodajnih cena električne energije na tržištu u Srbiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: