Podeli vest

Delta Automoto Honda Srbija predstavila je danas prvi put domaćoj javnosti dva nova ful hibridna modela, CR-V i ZR-V.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Kako je direktor brenda Honda Srbija Raško Vrcibradić istakao na predstavljanju u “Radisson collection” hotelu, koliko je Hondi bitan model CR-V govori to što je od pokretanja proizvodnje 1995. godine, model prodat u više od 10 miliona jedinica i dugi niz godina je osvajao titule najprodavanijeg, a ulazio uvek u 10 najprodavanijih SUV modela na globalnom tržištu.

“Kada je reč o našem poslovanju, Honda CR-V je već petu godinu za redom uspela da ostvari veći udeo od 50 procenata kada pričamo o strukturi prodaje novih Honda modela. Od šeste generacije Honda CR-V ništa manje ne očekujemo, a sigurni smo u to iz razloga što interesovanje krenulo već sredinom ove godine”, rekao je Vrcibradić.

Govoreći o potpuno novom modelu ZR-V, Vrcibradić je napomenuo da je taj model nastao kao rezultat Hondinog istraživanja potrebe klijenata i tržišta, a nakon toga su Hondini inženjeri uspeli da naprave spoj između dinamičke vožnje i izuzetnog SUV modela.

“Honda ZR-V je pridobila platformu našeg dobro poznatog Civic modela, a korišćena je i četvrta generacija hibridne tehnologije. Kako Honda, tako i mi, mnogo očekujemo od novog Honda ZR-V, a razlog jedan više jeste što ovaj automobil definitivno spada u najtraženiji, najzastupljeniji segment na tržištu vozila, to je “C SUV” segment koji verujemo da će i ove godine na našem tržištu odneti skoro trećinu udela”, rekao je Vrcibradić.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ


Kazao je da je sa ova dva modela Honda ispunila dugo postavljen cilj, a to je da uradi potpunu elektrifikaciju svoje “game” kada je reč o evropskom tržištu.

Vrcibradić je podsetio da Delta Automoto sutra organizuje nedelju novih modela u Honda prodajnom salonu u Omladinskih brigada 33a, gde će zainteresovani imati priliku da se dodatno informišu, pogledaju i testiraju vozila, koja će do kraja godine biti dostupna i u Nišu i u Novom Sadu.

Produkt menadžer Honde Srbija Bogdan Lačković objasnio je da je model ZR-V kompaktni SUV u C segmentu, dizajniran na bazi šasije Honde Civic i zadržao je sve sportske karakteristike, uz određene male promene kad je u pitanju dinamika, ali uz dodatak komfora i prostora koji je za očekivati od jednog SUV-a.

“Elegantno uklopljena svetlosna grupa, koja se spušta preko maske do donjih delova branika, pored estetske uloge ima još jednu veoma važnu ulogu vezanu za stabilnost vozila, tako da diskretni otvori koji se nalaze sa prednje strane služe za uvođenje vazduha zbog aerodinamike koje dodatno utiče na stabilnost samih prednjih točkova”, rekao je Lačković.

Kad je u pitanju enterijer, naveo je da je ceo koncept definisan da bude što bolji komfor za same putnike u kabini, tako da su elementi “pametno” raspoređeni da bi dobili praktičnu preglednost za korišćenje, a za udobnost je zadržan izbor visoko kvalitetnih materijala.

“Kada je u pitanju buka, pošto je u pitanju hibridno vozilo, ona je veoma mala, zahvaljujući posebnim izolacionim materijalima, naročito u hodu vozila. Ali ako želimo muzičku buku, standardni paket opreme, bazični, je sa 8 zvučnika, a već u “advanced” paketu imamo “audio-boss” sistem koji u sebi sadrži i 12 zvučnika”, rekao je Lačković.

Govoreći o bezbednosti vozila, on je naveo novitete koji dolaze sa ovim modelom, kakvi su centralni vazdušni jastuk između vozača i suvozača, vazdušni jastuci u prednjem delu za kolena, kao i unapređeni sistem “sensing” Hondinih tehnologija asistencije vozača.

“Ovde bih napomenuo samo novitete, kao što je sistem za asistenciju prilikom saobraćenih gužvi i veoma bitan sistem praćenja pozornosti vozača tokom same vožnje. Za samo uspešno kretanje po putu zadužen je i novi sistem vešanja, kao i novo elektroupravljanje koje ovom automobilu daju posebnu notu tokom vožnje”, rekao je Lačković.

Govoreći o modelu CR-V šeste generacije, on je istakao da je u pitanju vozilo vrhunskih karakteristika, sa potpuno novim tehnologijama i prostranom vozećom kabinom.

“Enterijer je luksuzno opremljen, od bazičnog paketa fokus je bio na dizajnu, tako da sav komfor putnicima bude idealan, a visokokvalitetni materijali služe za poboljšanje udobnosti. Mi kao standard imamo već i navigacioni sistem, imamo “head-up” ekran na vetrobranu, kao i mogućnost obaranja zadnjih sedišta u čak 8 pozicija za dodatni povećani komfor”, rekao je Lačković.

On je podsetio da prtljažnik, u odnosu na prethodnu generaciju, povećan za 90 litara i sada iznosi 587 litara.

“Kada je pitanju bezbednost, standardno je da svi CR-V dolaze sa paketom od 10 vazdušnih jastuka i prvi put sa novim sistemom Honda Sensing 360. Ovaj sistem sastoji se iz radara koji se nalazi ispod rešetke, kamere i osam senzora koji su raspoređeni u krugu oko vozila za zaštitu 360”, kaže Lačković.

“Taj sistem ima veliki broj elemenata u sebi, ali ja bih samo napomenuo one koje prvi put dolaze sa šestom generacijom, kao što je sistem za upozorenje za unakrsni saobraćaj ispod vozila, sistem asistencije kada je u pitanju saobraćena gužva, kao i sistem asistencije kada menjamo saobraćenu traku puta”, istakao je Lačković.

Kada su pitanju performanse vozila, podsetio je da je za ovaj model razvijen potpuno novi hibridni pogon, koji se prvi put vidi s ovom generacijom.
“U pitanju je novi dvolitarski Atkinsonov motor sa direktnim ubrizgavanjem i potpuno novi razvijeni električni automatski menjač, koji u sebi ima dva nova elektromotora i duplo “overdrive” kvačilo”, zaključio je Lačković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ