Podeli vest

Policija je danas saopštila da je Džoel Koči (40) odgovoran za napad na tržni centar Vestfild u Bondi Džankšn u subotu, nedaleko od svetski poznate plaže Bondi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

„Nastavljamo da radimo na profilisanju počinioca, ali je u ovoj fazi vrlo jasno da je to povezano sa mentalnim zdravljem počinioca“, rekao je Kuk, prenosi Asošiejted pres. Napad na tržni centar, jedan od najprometnijih u zemlji, počeo je oko 15.10 časova po lokalnom vremenu. U napadu je ubijeno šest osoba – pet žena i jedan muškarac, starosti između 20 i 55 godina, a 12 povređenih je prevezeno u bolnicu, uključujući 9-mesečno dete, čija je majka umrla tokom napada.

Dve od šest žrtava su iz inostranstva i nemaju porodicu u Australiji, rekao je Kuk u nedelju. Premijer Entoni Albaneze rekao je da je policajka koja je usmrtila napadača “heroj koji je svojim postupcima spasio mnogo više života”.

„Divna inspektorka koja se izložila opasnosti i otklonila pretnju koja je postojala za druge, ne razmišljajući o rizicima za sebe… Ta hrabrost je bila izuzetna koju smo juče videli“, dodao je on. Tržni centar će i danas biti zatvoren i biće aktivno mesto zločina danima, saopštila je policija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: