Podeli vest

Američki ambasador u Prištini izjavio je da je od kosovskih vlasti tražio odlaganje odluke o primeni reciprociteta za mesec dana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sad
Foto: Pixabay

Američki ambasador u Prištini Džef Hovenijer izjavio je večeras da je od kosovskih vlasti tražio odlaganje odluke o primeni reciprociteta za mesec dana, jer, kako je naveo, postoje neslaganja i dezinformacije u vezi sa ovom odlukom.

„Jedan od razloga što sam ovde i što sam se sastao sa predsednicom Osmani i premijerom Kurtijem je da im kažem da treba da odlože za 30 dana sprovođenje odluke o reciprocitetu, jer postoje neslaganja i dezinformacije u vezi sa ovom odlukom“, rekao je Hovenijer, prenela je RTK.

Dodao je da će sačekati odluku prištinske vlade u vezi sa ovim zahtevom, kao i da nije tražio preispitivanje već samo odlaganje odluke radi pojašnjavanja.

Američki diplomata je, navodi se, osudio blokade nekoliko putnih pravaca na severu KiM.

Hitan sastanka ambasadora Hovenijera sa prištinskim vlastima održana je u kabinetu predsedni ce privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani, a prisutni su bili Aljbin Kurti, njegov zamenik Benik Bisljimi i šefica kosovske diplomatije Donika Gervala.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: