Podeli vest

Ona je navela da je njena greška i krivica što nikada nije pozvala predsednika Vučića da ga pita da li ga je Stefanović “obavestio o tome i tome”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Dijana Hrkalović
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ARHIVA

Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović u intervjuu za Objektiv priznala je samo deo optužbi koje joj se stavljaju na teret, dok je za ostalo optužila nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića.

Hrkalović je optužila Stefanovića da je “ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice”, da je lično štitio klan Veljika Belivuka i da je namestio slučaj “Jovanjica”.

Ona tvrdi da je sve radila po nalogu Stefanovića i da je bila uverena da on o svemu obaveštava predsednika.

“Stefanović je ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika Vučića i članova njegove porodice. Citao je transkripte razgovora mimo predsednikovog znanja, njemu iza leđa. Tražio je da mu se dostavljaju ti transkripti. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsednika niti je obavestio BIA, da oni preduzmu mere. Tamo gde ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija neovlašćeno, tamo ima svega”, rekla je Hrkalović za Objektiv.

Ona je dodala da ne zna “kako Stefanovića nije sramota”.

“Ima li on obraz, čast? Predsednik je njega napravio, izmislio ga je. Stefanović nije postojao na političkoj mapi. Duguje mu sve što ima u životu. I da mu uradi ovako nešto? Ne postoji sramnije delo od toga. Predsednik ima mnogo veliko srce i lako prašta ljudima. A onda tu njegovu dobrotu neki ljudi pomisle da mogu da zloupotrebe. Mislim da je Stefanovića moć baš udarila u glavu. Glad za novcem, ljubomora, sujeta, kompleks niže vrednosti. To je za mene očeubistvo”, rekla je Hrkalović.

Ona je navela da je njena greška i krivica što nikada nije pozvala predsednika Vučića da ga pita da li ga je Stefanović “obavestio o tome i tome”.

“Ja sam sve vreme imala utisak da ministar obaveštava predsednika i sprovodi njegovu kontraobaveštajnu zaštitu po zakonu”, tvrdi Hrkalović.

Ona je optužila Stefanovića da “nije podnosio Andreja Vučića” i da se trudio da mu zagorča život na svakom koraku.

“Ne bi me čudilo da je sve ove izmišljene priče o Andreju u opozicionim medijima sam Stefanović plasirao. Ne bi me čudilo da je plasirao i ove neistine o meni, da sam radila protiv predsednika i njegove porodice”, rekla je Hrkalović.

Rekla je i da su aferu “Jovanjica” “montirali Nebojša Stefanović i Slobodan Milenković, a smatra da je to urađeno u dogovoru sa stranim službama.

“Upletoše Andreja Vučića ni krivog, ni dužnog u to. Kada je hapšen Predrag Koluvija na autoputu, šta je tamo radila beogradska policija, van teritorije za koju je nadležna? Zašto nisu otvorili operativnu obradu?”, upitala je Hrkalović.

“A onda protivpravno zadrže to lice, da bi tek naknadno stiglo rešenje o zadržavanju i naredba za pretres. Koluviji su istog momenta uzeli telefone. Ako su mu uzeli telefone, kako je onda on obavljao te pozive, ka Andreju i ne znam kome? Nije mogao da obavlja te pozive jer su telefoni bili kod operativaca koji su ih čačkali”, tvrdi Hrkalović.

Ona je rekla i da je “Belivukov klan štitio niko drugi, do Nebojša Stefanović lično”.

“Štitio ga je dok predsednik Vučić nije saznao za to i dok ih nije sve pomnožio sa nulom. Jedino Stefanovića Belivuk nije spomenuo u svom iskazu. Stefanović je to radio zarad svojih ličnih interesa, mimo bilo čijeg znanja”, rekla je Hrkalović.

Kako je rekla, došlo je vreme da sud pita Nebojšu Stefanovića za, kako tvrdi, opstruisanje dokaza u slučaju ubistva na šinama, a ne mene ili neke druge nevine pojedince”.

“Došlo je vreme da on konačno preuzme odgovornost za svoje postupke, i kao moj bivši šef i kao muškarac, a ne da ja robijam zbog njegovih nedela”, rekla je Hrkalović.

Kako dalje tvrdi, izveštaj o prepiskama sa Belivukovog telefona kasnio je u tužilaštvo i sud zato što je takvo bilo naređenje Stefanovića lično.

Ona je rekla da su se u tim prepiskama pominjali Stefanovićevo ime i funkcija.

“Jasno je da je to bio motiv za odugovlačenje. Stefanović ne samo da umesto mene treba da sedi na optuženičkoj klupi, nego i za još neke sudske procese, gde nevini pojedinci sede umesto njega, kao i za još nekoliko stavki koje još nisu stigle do suda”, rekla je Hrkalović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: