Podeli vest

Hrvatski javni servis HRT kažnjen je sa 13.270 evra, a odgovorna osoba sa 1.320 evra zbog, kako se navodi, “prikrivenog oglašavanja” u emisiji ‘Kod nas doma’ u kojoj je gostovala Fahreta Jahić, poznatija kao Lepa Brena, koja je navodno zloupotrebila tu priliku za reklamiranje čarape iz svoje modne kolekcije.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Foto:Pixabay

Odluku je donelo Veće za elektronske medije (VEM), koje je još sredinom decembra tražilo izjašnjavanje HRT-a zbog mogućeg kršenja odredbi Zakona o elektronskim medijima o prikrivenom oglašavanju, odnosno odredbi da “audiovizualna komercijalna komunikacija mora biti odmah prepoznatljiva kao takva” i da nisu dozvoljene prikrivene audiovizualne komercijalne komunikacije.

Reakcija hrvatskog medijskog regulatora usledila je nakon emisije emitovane 4. decembra u kojoj je Lepa Brena nekoliko minuta nesmetano reklamirala čarape iz svoje modne kolekcije, a voditeljka Iva Šulentić je u tome nije zaustavila.

Zbog toga su se naknadno oglasili s HRT-a tvrdeći da je Lepa Brena bila prethodno upoznata sa svim temama razgovora, preneli su hrvatski mediji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: