Platforma “Meta” svojom politikom i sistemom moderiranja sadržaja cenzuriše propalestinski sadržaj na Fejsbuku i Instagramu, saopštio je danas Hjuman rajts voč (HRW).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Facebook meta
Foto:Shutterstock

“Propalestinski sadržaj na Instagramu i Fejsbuku dokumentuju obrazac neopravdanog uklanjanja i potiskivanja zaštićenog govora, uključujući mirno izražavanje podrške Palestini i javnu debatu o palestinskim pravima”, naveli su iz HRW, prenosi Gardijan.

Prema HRW, postoji šest ključnih obrazaca cenzure, od kojih se svaki ponavlja u najmanje 100 slučajeva: uklanjanje sadržaja, suspenzija ili brisanje naloga, nemogućnost interakcije sa sadržajem, nemogućnost praćenja ili označavanja naloga, ograničenja u korišćenju funkcija kao što su Instagram/Facebook Live, i takozvani “shadow banning”.

Takođe se navodi da se “Meta” pozivala na svoju politiku u vezi sa opasnim organizacijama i pojedincima, koja “u potpunosti uključuje liste “terorističkih organizacija’ koje su odredile Sjedinjene Države”. Iz HRW su dodali da je “Meta” pogrešno primenila svoju politiku o nasilnom i eksplicitnom sadržaju, govoru mržnje, golotinji i seksualnim aktivnostima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: