Podeli vest

Jemenski pobunjenici Huti gađali su američki tanker “MV Torm Tor” u Adenskom zalivu, saopštio je danas portparol ove militantne grupe Jahja Sarea, dok su SAD i Velika Britanija izvele vazdušne udare na Sanu, glavni grad Jemena. Grupa je gađala naftni tanker “sa nekoliko brodskih projektila”, istakao je Sarea, prenosi Rojters.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Houthi Media Center via AP

Američka Centralna komanda (CENTCOM) navela je da je američki ratni brod “USS Mejson” oborio u subotu jednu protivbrodsku raketu ispaljenu ka Adenskom zalivu sa teritorije koju kontrolišu Huti.

CENTCOM dodaje da ni “USS Mejson”, a ni “MV Torm Tor” nisu pretrpeli oštećenja, niti da ima povređenih. U subotu uveče je glavna televizija pod kontrolom Huta, Al Masira, objavila da su američke i britanske snage izvele niz vazdušnih napada na glavni grad Jemena, Sanu. Snage SAD i Velike Britanije izvele su napade na više od deset meta u Jemenu u subotu.

Huti, koji kontrolišu veći deo Jemena, počeli su da gađaju komercijalne brodove 19. novembra u znak protesta zbog izraelskih napada na Pojas Gaze. SAD i Velika Britanija su, kao odgovor, pokrenule napade na hutske mete u Jemenu i označili tu grupu terorističkom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: