Podeli vest

U saopštenju Narodne stranke se dodaje i da je skupština o Kosovu i Metohiji poslednji put raspravljala u maju 2019. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

skupština
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ARHIVA

 Posle pokreta Dveri, i Narodna stranka podnela je inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji.

U Narodnoj stranci, takođe smatraju da bi na tu sednicu trebalo da bude pozvan i predsednik Republike, koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na KiM, kao i međunarodnim okolnostima.

U inicijativi se navodi da bi, imajući u vidu da je primena odluke Prištine o ličnim kartama i preregistraciji vozila odložena za samo 30 dana, odnosno za 1. septembar, a da je za 18. avgust najavljen sastanak predsednika Srbije i čelnika privremenih prištinskih institucija, bilo važno da parlament, nakon rasprave, donese akte kako bi se ustanovio pregovarački okvir Srbije po pitanju zaštite teritorijalne celovitosti, suvereniteta, prava i interesa Srbije i građana srpske nacionalnosti na prostoru KiM.

U saopštenju Narodne stranke se dodaje i da je skupština o Kosovu i Metohiji poslednji put raspravljala u maju 2019. godine.

Prethodno, inicijativu za posebnu sednicu parlamenta o Kosmetu podnele su i Dveri, koje su zatražile da se na njoj razgovara i o rezoluciji Evropskog parlamenta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: