Podeli vest

Uz podršku Ministarstva kulture, Filmski Centar Srbije (FCS) je i ove godine tradicionalno prisutan na Kanskom festivalu, saopštio je danas FCS.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto by Invision/AP/Scott A Garfitt (INVL)/Tanjug

U okviru paviljona zemalja jugoistočne Evrope, kroz posebnu publikaciju predstavljena je kompletna tekuća srpska produkcija od filmova koji uskoro postaju dostupni za međunarodno i domaće tržište do recentnih bioskopskih i festivalskih uspeha.

V.d direktor FCS Ivan Karl učestvuje i na redovnoj generalnoj skupštini EFAD (Udruženje evropskih filmskih agencija) i na sastanku EAVE (Evropskih audiovizuelnih producenata) čija će prestižna radionica za filmske producente najverovatnije ponovo biti održana u Srbiji tokom 2026. godine.

Posebna pažnja je posvećena promociji kulturne baštine naše južne pokrajine pa je tako u saradnji sa Kancelarijom za KIM obezbeđen i u Kan donet prigodan štampani materijal na engleskom i francuskom jeziku.

Tokom ove godine Filmski Centar Srbije će pripremiti niz programa igranih i dokumentarnih filmova na tu temu, koji će biti prikazivani na odabranim festivalima i revijama u svetu, navodi se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: