Podeli vest

Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Zakona o ministarstvima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

skupstina srbije
TANJUG/ RADE PRELIC

Tim zakonom, koji je do sada najviše puta promenjen, predviđeno je da će nova Vlada Srbije imati ukupno 25 ministarstava.

Za izmene i dopune Zakona o ministarstvima je glasalo 150 posanika, protiv je bilo 44, a jedan poslanik nije glasao.

Vlada Srbije imaće Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo gradevinarstva, saobracaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo pravde, Mnistarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U novoj vladi će biti i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje boracka i socijalna pitanja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Postojaće i Ministarstvo sporta, Ministarstvo kulture, Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo nauke tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Ministarstvo za javna ulaganja.

Izmene i dopune Zakona o ministarstvima su korak ka formiranju nove Vlade Srbije, a očekuje se da će budući ministri zakletvu, nakon rasprave u Narodnoj skupštini, položiti iduće sedmice.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: