Podeli vest

Izraelska vojska (IDF) saopštila je danas da su njeni pripadnici ubili najmanje 11 militanata tokom protekla 24 sata u borbama u Kan Junisu, na jugu Pojasa Gaze.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

U saopštenju se navodi da su izraelske snage ciljale militante koji su pokušavali da podmetnu eksploziv u blizini njenih trupa, kao i one koji su pucali iz pušaka i ispaljivali granate na izraelske vojnike, prenosi Rojters.

Australija i Kanada suspendovale finansiranje UNRWA

Australija i Kanada obustavile su finansiranje Agencije UN za palestinske izbeglice (UNRWA), nakon što je Izrael optužio nekoliko zaposlenih iz te Agencije za umešanost u Hamasov napad na jug Izraela izveden 7. oktobra. Peni Vong, ministarka inostranih poslova Australije, izjavila je danas da je veoma zabrinuta zbog optužbi protiv UNRWA, prenosi Gardijan.

“Razgovaramo sa partnerima i privremeno ćemo pauzirati isplatu sredstava”, napisala je ona na platformi X.

Prema njenim rečima, Australija podržava najavu pokretanja istrage o optužbama protiv te organizacije. Vong je, takođe, napomenula da UNRWA spašava živote i pruža osnovne usluge u Gazi direktno onima kojima je to potrebno. Kanadski ministar za međunarodni razvoj Ahmed Husen juče je saopštio da Otava “privremeno pauzira finansiranje UNRWA dok se ne sprovede detaljna istraga”.

“Kanada shvata ove izveštaje izuzetno ozbiljno i blisko sarađuje sa UNRWA i drugim donatorima po ovom pitanju”, napisao je on na paltformi X.

“Ukoliko se optužbe pokažu tačnim, Kanada očekuje da UNRWA odmah reaguje protiv onih za koje bude utvrđeno da su umešani u Hamasove terorističke napade”, naveo je on. 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: