Podeli vest

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su do sada ubile oko 90 terorista Hamasa u tekućem napadu na bolnicu Al Šifa u gradu Gazi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Hatem Ali, File

IDF navodi da su tokom operacije, koja je počela u ponedeljak ujutru, izraelske snage u utorak eliminisale teroriste i locirale oružje u zoni bolnice, istovremeno sprečavajući nanošenje povreda civilima, pacijentima i medicinskim timovima, preneo je Tajms of Izrael.


IDF ističe da su agenti izraelskih obaveštajnih službi ispitivali u bolničkom kompleksu više od 300 osumnjičenih da su teroristi i da je više od 160 njih odvedeno je u Izrael na dalje ispitivanje.


Izraelska vojska je izvršila prepad na bolnicu nakon što su obaveštajni podaci pokazali da su se operativci Hamasa, uključujući komandante, vratili u kompleks da bi ga koristili kao komandni centar za planiranje napada na Izrael i izraelske trupe u Gazi.


IDF je saopštio i da je napao ulaz u podzemni tunel Hamasa u severnoj Gazi koji je identifikovan nakon što je u utorak ispaljena raketa prema Sderotu u Izraelu, a koja je pala u Gazi.


Izraelska vojska je saopštila i da je napala ćeliju Hamasa od šest ljudi u oblasti Džabalije na severu Gaze.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: