Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je koreograf Igor Kirov koji je govorio o radu na baletu “Banović Strahinja” u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ (STF)

Kirov je rekao da veruje da je u predstavi “Banović Strahinja” “poruka poslata kroz korak, kroz emocije”, odnosno da su uspeli da to delo izraze pokretom na moderan način.
Primetivši da “Banović Strahinja” sadrži bezvremenu poruka i priču”,

Kirov je dodao da se potrudio da na moderan način prenese njenu poruku praštanja.
“Zahvaljujući muzici, dramaturgiji, kostimima, scenografiji, mislim da smo zajednički sklopili predstavu koja će nadam se i verujem ostati na repertoaru Narodnog pozorišta godinama”, naveo je Kirov.

U kreaciji “Banovića Strahinje” za Kirova je bio “najveći izazov da se pokret pretoči u emociju” i da predoče priču publici, čak i ako ima nekoga ko od ranije nije upoznat sa njom.
Prema njegovim rečima predstava ima “veoma dinamičnu i emotivnu muziku, koja se vezuje za korak, a sve je sklopljeno sa scenografijom i kostimografijom, i podržano dramaturški”.

Naslovnu ulogu igra Lev Simjonov, a Anđeliju Sofija Matušenko, dok je Vlahalija prvak Narodnog pozorišta Igor Pastor, a Kirov je napomenuo da čitav ansambl broji 40 plesača na sceni.
Kirov je podsetio da je prošle godine sarađivao u Narodnom pozorištu, da je već upoznao ansambl i sada su još lakše sarađivali.

“Potrudio sam se da pokret sam po sebi ima svoju težinu, ima značenje zašto je postavljen unutar. Mislim da smo se ja i plesači pronašli, da znaju šta očekujem od njih”, naveo je koreograf.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: